Om oss och Hunseröds gård

Hunseröd ligger söder om Perstorp, nästan mitt i Skåne i södra Sverige. Gården ligger i ett mycket tyst och naturskönt område i skogen, omgiven av våra ängar och med utsikt över vår lilla sjö som har ett rikt fågelliv.

Hunseröds gård byggdes 1865. Gården var under största delen av 1900-talet en domänverksägd arrendegård. Vi köpte den 1988 av Domänverket och har bott här sedan dess. Bed & breakfastverksamheten ligger i stallbyggnaden som byggdes 1927.

Under vintern och våren 2005 byggde vi om en del av stallet till gästrum, kök och gemensamma utrymmen. Vi strävade efter att skapa moderna rum med hög standard men att samtidigt bevara den gamla stilen inne och ute. Fasaden är t ex till största delen bibehållen, likaså bjälkar och murade väggar invändigt. I början av sommaren 2005 tog vi emot de första gästerna i vårt ”Bed & Breakfast”.

Familjen består av Catarina och Lars. Vi tycker mycket om djur så till familjen hör också gårdshundarna Calli, Nessie och Dobby.

Dessutom bor hästarna Quality, Flashen, Iris och Barbie, några katter, kaniner, höns och kor med kalvar på gården.
Vi driver ett litet jordbruk där vi bland annat producerar och skördar ensilage till våra djur på ängarna runt gården.

Oavsett om ni bara vill koppla av i lugn och ro eller om ni vill njuta av naturen mer aktivt så tror vi att ni kommer att trivas här. Hunseröd är också en bra utgångspunkt för utflykter runt om i Skåne och vi hjälper gärna till med tips och vägbeskrivningar.

Välkommen till oss!

Catarina och Lars