Aktiviteter och utflyktsmål

Det finns många sätt att tillbringa tiden på, t ex att utforska den vackra omgivningen till fots, till häst, på cykel eller i kanot. Dessutom finns hela Skånes utbud av aktiviteter och utflyktsmål inom räckhåll.
Ridning för barn och vuxna nybörjare

Ridning för barn och vuxna nybörjare

Barn och andra som vill prova på ridning kan rida en tur med ledare i skogen på någon av våra hästar. Läs mer

Skogsturer till häst

Skogsturer till häst

***För tillfället är det inte möjligt att boka Skogstur för vana ryttare***
Vana ryttare kan följa med på en härlig skogstur på någon av våra trevliga hästar. Här finns många fina ridvägar i vacker natur. Läs mer

Paddla kanot

Paddla kanot

Paddla i stillsam tystnad i en sjö eller med mer spänning på Rönneå. Läs mer

Cykla

Cykla

Ta med din vanliga cykel eller mountainbike och utforska den vackra omgivningen. Här finns många mil fina skogsvägar att cykla på.

Fiske

Fiske

Fiska i vår sjö eller köp fiskekort till någon av sjöarna i närheten, t ex Bjärredssjön eller Finjasjön.

Fågelskådning

Fågelskådning

Här är ett fågelrikt område. Hela våren är skogen fylld av fågelkvitter och från slutet av april njuter vi av svalornas flygkonster i trädgården.

Spela golf

Spela golf

Det finns över 60 golfbanor i Skåne. De närmsta är Perstorps Golfklubb, Hässlegårdens gk och Ljungbyheds gk. De flesta av de andra når ni på mindre än en timmes bilkörning.

Vandra, promenera eller jogga i skogen

Vandra, promenera eller jogga i skogen

Vandra, jogga eller spring en runda i skogen runt gården. Vi lånar ut vandringsstavar och kartor över omgivningen. Söderåsens Nationalpark med fantastisk natur finns 15 km från Hunseröd.

Bada

Bada

När solen skiner kan det vara skönt att bada här i vår sjö. Ugglebadet i Perstorp är en fin anläggning med flera bassänger, hopptorn och rutschkanor. Bälingesjön ligger 24 km från Hunseröd och fina sandstränder hittar ni till exempel vid havet i Ängelholm.

Grilla nåt gott

Grilla nåt gott

Tillbringa kvällen vid grillen på vår uteplats eller tänd en brasa vid sjön. På Valborgsmässoafton tänder vi ibland en stor eld vid sjön och sedan grillar vi över glöden tillsammans med våra grannar och vänner.

Bollspel och lek för hela familjen

Bollspel och lek för hela familjen

Det finns plats för lek och spel för hela familjen på gräsmattan och runt gården.

Dagsutflykter

Dagsutflykter

Hunseröd ligger bra till för dagsutflykter runtom i Skåne. Vi har samlat några utflyktsmål här. Läs mer

Mountainbikeslinga

Mountainbikeslinga

Ta med din mountainbike till Hunseröd. För mtb cyklister finns en 6 km lång mountainbikeslinga på stigar i skogen. Vi kan också tipsa om andra slingor i närheten.

Plocka svamp!

Plocka svamp!

Den här aktiviteten förutsätter förstås att du kommer under svampsäsongen. Men gör du det så hittar du säkert svamp i skogarna runt gården.

Äggmålning!

Äggmålning!

Lär dig måla vackra ägg på en workshop i Hunseröd. Din lärare har målat sorbiska ägg sen barnsben och visat sina vackra ägg på utställningar. Läs mer