Ridning för barn och vuxna på vår gård

För barn och ovana ryttare

Handledd ridning för barn och de ovana ryttarna (max 75 kg). Vi går en promenad på småvägar och stigar i skogen. Catarina leder hästen och hela familjen kan följa med på promenaden. Ridning sker på stor ponny eller häst.

Detta är ridning för en ryttare i taget, om det finns någon i ert sällskap som är van vid hästar och kan leda en häst kan mer än en häst kan användas.

Det går bra att flera personer rider på samma runda (d v s turas om på samma häst). Då tillkommer 50 kr för varje ryttarbyte, en gång per ryttare.

Först ska hästen göras iordning inför ridturen. Hästen hämtas in från hagen och sedan ska den ryktas innan den kan sadlas och tränsas. Detta tar 30-45 min och ni får gärna vara med i stallet under tiden. Den som vill får prova på att rykta hästen.

Välj själv hur lång rundan ska vara:

  • Lilla rundan, 2,5 km, ca 30 min ridning            400 kr
  • Stora rundan, 3,5 km, ca 45 min ridning           550 kr

 

Priserna gäller per häst med en ryttare och för boende hos oss, för övriga tillkommer 100 kr per häst.

Max vikt på ryttare är 75 kg.

Ridning är inte alltid möjlig, det händer t ex att hästarna blir sjuka eller har tappat en sko. Vädret kan också göra att det inte går att boka ridning.

 

Våra hästar är snälla men all ridning sker på egen risk och alla som vistas med djuren på gården ska ha en egen försäkring.

För mer vana ryttare finns det också möjlighet till skogsturer.

Tillbaka till alla aktiviteter