Utflyktsmål

Här är några exempel på platser man kan besöka som dagsutflykter från Hunseröd. Vi hjälper dig naturligtvis att hitta något som passar när du är gäst hos oss.

Kopparhatten

Söderåsens nationalpark

”Söderåsens nationalpark bildades år 2001 och är 1 625 hektar stor. Naturen är omväxlande och bjuder på lummiga lövskogar, mäktiga rasbranter med höga klippor, strömmande vattendrag och vida utsikter. Särskilt välbesökt är Skäralid, Odensjön i Nackarpsdalen samt utsiktspunkterna Kopparhatten, Hjortsprånget och Lierna utmed Skäralidsdalen.” Källa: http://www.soderasensnationalpark.se

Läs mer om Söderåsens nationalpark

Djurpark

Skånes Djurpark

”Världens största djurpark med nordiska djur”. Här finns älg, varg, lodjur, säl, berguv, höns och mycket, mycket mer! På Barnen Bondgård kan man komma nära djuren. Ett äventyr för barnen och intressant även för de äldre.

 Skånes Djurparks hemsida

Brio

Lekoseum Brio

BRIO Lekoseum i Osby är ett leksaksmuseum där besökarna får lov att leka. Här finns det allt från lekhus och tågbana till möjligheter att spela både traditionella sällskapsspel och datorspel.

Lekoseums hemsida

Järnvägsmuseet

Järnvägsmuseum i Ängelholm

Museet har en av världens finaste järnvägshistoriska samlingar som visar den utveckling som pågått under 150 år. Det finns också särskilda aktiviteter för barn på museet.

Sveriges Järnvägsmuseums hemsida

Flygmuseet

Ängelholms flygmuseum

Museet visar historia, materiel och miljöer från flygets barndom fram till våra dagar. Det finns också en flygsimulator på museet.

Ängelholms flygmuseums hemsida

Skåneleden

Skåneleden

Skåneleden sträcker sig tvärs över hela Skåne och två leder passerar nära Hunseröd.

Skåneledens hemsida

Hallands Väderö

Hallands Väderö

Ta båten till Hallands Väderö. Det går många turer från Torekov varje dag under sommarsäsongen.

Väderötrafiken, turlistor mm

Ugglebadet i Perstorp

Ugglebadet

Äventyrsbad i Perstorp! Året-runt-bad med både inomhusbad och utomhusbad. Motionssim och babysim. Friskvård med instruktörer i Hälsoteket. Foto: Ugglebadet

Öppettider mm i Ugglebadet

Grönsaker

Besök skånska gårdsbutiker

Färska råvaror, hemlagad sylt, charkuterivaror och skånsk rapsolja. Det är bara några smakprov på vad du kan hitta i skånes alla gemytliga gårdsbutiker.

Gårdsbutiker i Skåne

Klippans Yllefabrik

Fabriksförsäljning

Besök Klippans Yllefabrik som ligger ca 2 mil från Hunseröd. I deras butik kan man även köpa andrasorteringsartiklar till mycket bra priser. Foto: Klippans Yllefabrik

Klippans Yllefabriks hemsida

Sommarrodel

Äventyrspark

Spännande upplevelser i vacker miljö på Hallandsåsen. Prova Sommarrodel, Zipline eller Bungy Rocket. Kungsbygget ligger ca 45 km från Hunseröd. Rolig aktivitet även om vädret inte är på topp!

Kungsbygget Äventyrsparks hemsida

tivoli-500

Köpenhamn och Tivoli

Till Köpenhamn kan man åka på en dagsutflykt. Gå på Strøget eller Tivoli.

Läs om Köpenhamn här

Nimis

Nimis och Arx

Nimis är ett annorlunda konstverk och utflyktsmål på Kullaberg som definitivt är värt ett besök. Vi berättar mer och ger dig en vägbeskrivning när du är här.

Natur

Natur- och friluftsområden

Det finns gott om natur- och friluftsområden här och vi hjälper dig gärna att hitta något som passar dina intressen.

Kullen

Kullaberg

Kullaberg, eller Kullen som den också kallas, är en udde mellan Öresund och Skälderviken. Det är ett spännande utflyktsmål med grottor, branta stup och djupa raviner. Det finns också ett naturreservat och en golfbana. Vandra, bada, ta med en picknickkorg eller stanna till på någon av serveringarna.

Mer om Kullaberg